Това предвиждат промени в Наредбата за организация на движението на

...
 Това предвиждат промени в Наредбата за организация на движението на
Коментари Харесай

София маха стикерите за безплатно паркиране на електромобилите

 Това плануват промени в Наредбата за организация на придвижването на територията на Столичната община, инициирани от ръководителя на градския парламент Георги Георгиев, оповестиха от пресцентъра на Столичния общински съвет.

 

Тъй като за към този момент записаните електрически коли не е наложителна подмяната на регистрационните номера, за тях се планува опция да се впишат в специфичен указател, поддържан от Центъра за градска подвижност.

 

Регистрацията може да бъде посредством подаване на заявление на книжен притежател или по електронен път, с което следва да се показа само талонът за регистрация част 1 (голям талон).

 

" По този метод улесняваме притежателите на близо 4000 електрически коли в столицата - понижаваме бумащината за тях, като няма да се постанова да аплайват за винетен стикер за гратис паркиране, в случай че са с новите зелени номера. Благодаря на Асоциацията на притежателите на електрически автомобили в България за дейната позиция и поддръжка в правенето на новите правила. " разяснява Георгиев.

 

Предстои предлагането за промени в Наредбата да премине през наложителните едномесечни публични разисквания, а в края на февруари общинският съвет ще се произнесе, когато и новите правила ще влязат в действие.
 
Българска телеграфна агенция напомня, през ноември 2022 година в София бяха сложени първите зелени регистрационни номера на електрически коли. Целта е този тип транспортни средства да бъдат по-лесно разпознаваеми от останалите, при които има мотор с вътрешно горене. Новите регистрационни номера с изписани в зелено знаци ще имат наложителните реквизити, както и останалите – знамето на Европейски Съюз и съкращението BG.

 

При тези на колите ще има 8 знака, този път първите два няма да са буквени редуциране на регионален град, а съкращението ЕА (електрически автомобил), 4-цифрен номер и още два буквени знака. При мотоциклетите общият брой на всички знаци ще е с 1 по-малко, те ще стартират със съкращението ЕМ (електрически мотоциклет/мотопед), 4-цифрен номер и писмен знак.

 

Собствениците на електрически моторни транспортни средства, които към този момент са ги записали и са им сложени елементарни регистрационни номера, не е нужно да ги подменят със зелени. Ако имат желанието, те биха могли да го сторят, само че напълно непринудено. Зелени номера няма да се слагат на хибридни коли.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР